Muziek heeft een positief effect op patiënten. Er zijn waarschijnlijk weinig praktijken waar in de wachtkamer of behandelruimte geen muziek klinkt. Ingehuurd of eigenhandig verzorgd, in alle gevallen betaal je voor muziek in jouw praktijk aan Buma en Sena, voor respectievelijk de rechten van componisten/tekstdichters en uitvoerenden.

De afdracht van deze rechten is verplicht voor “iedere openbaarmaking van muziek in een bedrijfsmatige omgeving”. Dit is ongeacht de geluidsbron zoals bijvoorbeeld iPad, iTunes, streaming via een webradiostation, cd-speler etc.

Voordeel voor Fys'Optima-partners

Een collectieve regeling met Buma/Sena heeft geresulteerd in 15% korting op de factuur als dit via Fys'Optima wordt geregeld voor het gebruik van achtergrondmuziek in wachtruimte, receptieruimte, behandelruimte, oefenzaal etc. De collectieve regeling met Sena heeft geresulteerd in een korting van 10%. Het totaalbedrag is afhankelijk van het aantal vierkante meter van je praktijk. Voor specifieke prijzen kun je contact opnemen met Buma/Sena.

De aanmeldingen van 2018 zijn verwerkt. Om in aanmerking te komen voor de voordeelkorting in 2019 maak dan de aanmelding via onderstaand formulier in orde (aanmelden voor 2019 kan tot 1 december). Het is voor deze regeling niet meer mogelijk met terugwerkende kracht de korting over 2018 terug te vragen. Nieuwe aanmeldingen kunnen, indien de aanmelding via Fys’Optima verloopt, wel meteen van de kortingsregelingen gebruik maken.

Via Fys’Optima kun je heel eenvoudig de afdracht voor zowel Buma als Sena regelen.

 

Aanmelden Buma Aanmelden Sena

 

Buma houdt zich bezig met auteursrechten van de auteur/componist. Sena houdt zich bezig met naburige rechten. Naburige rechten liggen niet alleen bij de uitvoerende muzikanten, maar ook bij bijvoorbeeld acteurs, filmproducenten, dansers en cabaretiers. 

Download hier de PDF Tarief Mechanische Achtergrondmuziek. Alle prijzen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld.

Deel deze pagina: