Wanneer de behandelindex van jouw praktijk 115 of hoger is, kun je worden aangeschreven door de zorgverzekeraars voor een beheersaudit. Het is belangrijk dat je periodiek de behandelindex van je praktijk onderzoekt. Wanneer deze de 115 overstijgt dien je de mogelijke oorzaken hiervan onder de loep te nemen. Vervolgens kun je indien mogelijk bijsturen. Natuurlijk kunnen wij je ondersteunen bij dit onderzoek en helpen de maatregelen mee uit te voeren.

Soms word je echter overvallen door de aankondiging van een beheersaudit. Deze dient vervolgens binnen een korte tijd gepland te worden. Het is dan goed de hulp van Fys'Optima in te roepen.

We komen direct langs en maken een analyse van de dossiervoering en de andere items van de beheersaudit criteria. Met het advies dat we daarop geven kan jouw praktijk de dossiers bijwerken en beheersaudit “proof” maken. Fys'Optima begeleidt je daarbij.

Wanneer er goede argumenten zijn om de beheersaudit uit te stellen gaan we in overleg om dit te bewerkstelligen. Door de aanwezigheid van een ervaren “collega” bij de beheersaudit, verminderen we zo de benodigde inspanning. Deze collega kent namelijk de kneepjes van het vak en springt snel in wanneer nodig.

Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact op met je collega Aart Louwrier via aart.louwrier@fysoptima.nl

Deel deze pagina: