Bedrijfsvoeringstool

De Qualiview Bedrijfsvoeringstool, is een waardevol instrument voor de praktijk.

Als fysiotherapeut weet je dat er bij het runnen van je praktijk veel meer komt kijken dan alleen goede zorg verlenen aan je cliënten. Als ondernemer ben je ook verantwoordelijk voor je bedrijfsvoering. Maar hoe weet je of je als praktijk waarde creëert voor iedere euro die je uitgeeft?

De Qualiview Bedrijfsvoeringstool is een praktisch instrument waarmee je als praktijk verschillende aspecten van de bedrijfsvoering kunt vergelijken met soortgelijke organisaties. Denk bijvoorbeeld aan de inkomsten, uitgaven en het personeelsbeleid van je praktijk. Met deze inzichten heb je concrete handvatten in handen om je bedrijfsvoering te verbeteren.

 

Om richting te geven aan je organisatie heb je inzicht nodig. Dat praktijken zichzelf eenvoudig kunnen vergelijken op het vlak van bedrijfsvoering is natuurlijk mooi. Maar de Qualiview Bedrijfsvoeringtool tool biedt straks ook de mogelijkheid om contact op te nemen met soortgelijke praktijken. Dit betekent dat je van elkaar kunt leren. Dat laatste spreekt me bijzonder aan. Want twee van onze kernwaarden zijn samenwerken én delen. We doen een beroep op het partnerschap door jullie als partners te vragen om de Qualiview Bedrijfsvoeringstool straks daadwerkelijk te vullen en te onderhouden. Alleen zo komen we samen verder. - Robert Versteegh

 

Tijdens het Fys'Optima jaarcongres 2019 is aangekondigd dat we samen met andere netwerken en beroepsverenigingen investeren in een instrument om met elkaar te kunnen benchmarken hoe we op verschillende praktijkonderdelen presteren. Het resultaat is een zeer brede tool die informatie geeft op alle onderdelen van de praktijkvoering.

De benchmarktool (bmt) is klaar en getest. Alle Fys'Optimapartners hebben toegang tot dit instrument. Blijvend kosteloos. 

De historie en het vervolg:

  1. juni 2020: uitrol van de benchmarktool
  2. juli en augustus: vullen van de benchmarktool
  3. september: Een of meerdere webinars (a la AccountAnders) verzorgd door diverse specialisten die ingaan op de resultaten en deze omzetten naar praktische handvatten voor de praktijk.
  4. Volgend: afhankelijk van behoeften kunnen er werkgroepen geformeerd worden zodat er met elkaar (live of online) structureel op basis van data gewerkt kan worden aan bepaalde onderwerpen. Let op: dit is geen must!

Van de meeste Fys'Optimapartners verwacht ik dat deze hier blij van worden en zonder aanmoediging dit instrument omarmen. Voor de enkeling die twijfelt: toon je een Fys'Optima partner en lever ook jullie gegevens aan zodat we er samen beter van worden! 

 

De online brochure is hier te vinden.

Naar de website Qualiview Bedrijfsvoeringstool