inMotion VR - Corpus VR

InMotion VR is ontwikkelaar en leverancier van Corpus VR en kent twee producten.

Corpus VR Personal is de oplossing voor de thuisgebruiker die behoefte heeft aan duidelijke begeleiding bij de hoofd-,nek- en schouderoefeningen. Benodigdheden: Pico G2 of andere standaard bril voor eigen mobiel en App afhankelijk van de store tussen 10 en 15 euro.

Corpus VR Pro is het professionele Virtual Reality therapie platform voor fysio-, ergo- en neurotherapie. Corpus VR is met name geschikt voor fysieke revalidatie, pijn afleiding en voor het behandelen van spanningen zoals bijv. stress en burnout. Corpus VR Pro bevat een scala aan oefeningen voor hoofd, nek en schouders. Benodigdheden: Tablet en Pico G2 4K met App.

Corpus VR Pro

De fysiotherapie innovatie voor optimale patiënt activatie. Waar therapie en technologie elkaar versterken.

Corpus VR is een oefenplatform voor fysio-, ergo- en neurotherapie. Het kan toegepast worden voor fysieke revalidatie, pijn verlichting en ontspanning. Binnen Corpus VR kan er uit meer dan 11 oefeningen gekozen worden gericht op het hoofd, de nek en schouders.

Het CORPUS VR platform biedt op een innovatieve én leuke manier oefeningen aan via dynamische Virtual Reality omgevingen met in de basis een nadruk op cervicale oefeningen.

Alle omgevingen zijn gemaakt op basis van bestaande oefenmethodieken én passen zich automatisch aan, aan de mogelijkheden van de patiënt. Hiermee motiveer je de patiënten maximaal en krijg jij een uniek inzicht in de voortgang.

De Corpus VR omgevingen zorgen voor een externe focus, waardoor je niet meer met de aandacht op de klacht zit. Dit helpt bij pijndemping én het verminderen van bewegingsangst. Corpus VR heeft daarbij ook de mogelijkheid om de Joint Position Sense (JPS) van de cervicale wervelkolom te trainen en daardoor direct een positief effect op het motorisch functioneren te creëren.

Door deze specifieke en unieke combinatie van functionaliteiten krijgen jij én je patiënt meer controle over het eindresultaat.

Corpus VR Personal

Met Corpus VR is online fysiotherapie in combinatie met videobellen mogelijk onder prestatiecode 1000.

Corpus VR kan ook prima in een thuisomgeving gebruikt worden met een ruim aanbod van oefeningen. Daarmee stimuleer je de patiënt om meer betrokken te zijn bij de oefeningen en deze dus ook frequenter te doen. Ook hebben ze hierdoor directe visuele begeleiding en feedback waardoor ze de oefeningen ook correct uit kunnen voeren.

Als therapeut heb je via het Corpus VR dashboard de mogelijkheid de oefeningen klaar te zetten, bij te werken én de resultaten ervan in te zien. En dit allemaal op afstand als onderdeel van je online fysiotherapie.

De thuis App heet Corpus VR Personal en is een aanvulling op Corpus VR Pro.

Waarom Corpus VR?

Corpus VR  heeft als doelstelling om mensen zowel lichamelijk als mentaal op een intuïtieve en leuke manier weer in beweging te krijgen door gebruik te maken van Virtual Reality en daarmee de therapietrouwheid te vergroten. Want wist je dat meer dan 76% van de mensen de therapie NIET opvolgt door een gebrek aan positieve feedback. Dat heeft natuurlijk een grote impact op het herstelproces. Ook de invloed van gele vlaggen zoals stress gerelateerde fysieke klachten heeft een negatief effect op de uitkomstmaat van de behandeling.

Met Corpus VR wordt Virtual Reality ingezet als een optimaal hulpmiddel voor fysiotherapeuten, revalidatie therapeuten en de patiënten.

Hiervoor biedt het  platform o.a.:

  • 15 verschillende oefen werelden, waarvan 11 uitnodigende actieve oefentherapie werelden en 4 verschillende ontspanningswerelden. Welke regelmatig worden uitgebreid.
  • 4 kant-en-klare protocollen voor de nek regio m.b.t. bewegingsangst (rekening houdend met KNGF richtlijn nekpijn), artrose, ontspanning en JPS.
  • Meetresultaten en klinimetrie als PDF formaat te downloaden voor makkelijke koppeling aan behandeltraject in EPD.
  • Uitgebreide begeleiding van 1 op 1 gebruik in de praktijk en remote care via documentatie, video's en eventueel extra workshops.
  • Online inzicht in de therapietrouwheid van jouw patiënt, monitoring en trainingsvariabelen instellen op afstand

Wil je meer weten kijk ook eens de volgende video's die Corpus VR Pro gebruik in de praktijk laten zien en enkele professionals die vertellen over hun ervaring en mening over het inzetten van Corpus VR:

Corpus VR Pro condities

Corpus VR Pro werkt met een jaarlicentie en heeft 3 licenties.

  1. Basic (1 set bril met tablet voor 2 therapeuten)
  2. Teams (3 sets bril met tablet voor 6 therapeuten)
  3. Enterprise( onbeperkt) 

Partners van Fys'Optima krijgen een speciale prijs en betalen hiervoor:

 Prijs bij Corpus VRFys'Optima prijs
Basic€ 1.040,00€ 942,00
Teams€ 1.842,00€ 1.630,80
Enterpriseop aanvraagop aanvraag

Licentiekosten zijn per jaar inclusief MDM licentie.
Prijzen zijn excl. BTW

 

Aanmelden:

Partners die hier mee aan de slag willen, melden zich bij Fys’Optima. 

En maken ze vervolgens een account aan en sturen de inlog naar je praktijk vergezeld van instructies. Facturatie geschiedt door Fys'Optima.

Afmeldprocedure:

Wanneer een praktijk tussentijds afscheid neemt van Fys’Optima dan krijgt de praktijk het verschil gefactureerd naar rato van het moment in het jaar. Wij geven de beëindiging door aan inMotion VR.

Op zoek naar hardware?

Ben je op zoek naar VR Brillen, tablets of pc's? Kijk dan even op de pagina van CompuGroup Medical Nederland. Hier vind je een prijslijst die je kunt downloaden. Met CGM hebben we een inkoopovereenkomst gesloten voor Fys'Optima partners. Je zou er je voordeel mee kunnen doen.