Praktijkkas voor partners

De praktijkkas

Fys’Optima heeft een Fys’Optimapraktijkkas die ter beschikking staat voor alle Fys’Optimapartners. Deze kas is in het verleden gevuld met middelen verkregen uit het plustarief. Wanneer je een financieringsbehoefte hebt of tijdelijk extra liquiditeit nodig hebt  t.b.v. de praktijk dan kan je naar de bank gaan of een leasecontract afsluiten maar je kunt ook om een lening vragen uit de praktijkkas.

Hoe werkt het?

Je stuurt een mail naar Fys’Optima met daarin:

  • de financieringsbehoefte
  • waarvoor de financiering is bedoelt
  • wanneer je de lening afgelost wenst te hebben.

Fys’Optima beoordeelt de financieringsaanvraag en bij een positief besluit ontvang je de leenovereenkomst met daarbij het aflossingsbedrag per maand inclusief de rente. Het rentepercentage bedraagt 5%. De lening wordt nergens aangemeld of geregistreerd. 

Sneller aflossen

Wanneer je de lening sneller wil aflossen dan kan dit. Dit is zonder kosten. Dat vinden wij normaal. Gedurende de looptijd een nieuwe lening aanvragen met een ander doel is eveneens mogelijk.

Daarom ben je geen klant maar partner

Je bent Fys’Optimapartner dus het is ook een kwestie van onderling vertrouwen. Er wordt dan ook niet gevraagd naar jaarrekeningen, ondernemingsplannen, of je elders financiering hebt lopen of wat al niet meer. Wanneer de praktijk een rechtspersoon is, bijvoorbeeld een besloten vennootschap, dan vragen we wel dat de eigenaar of eigenaren zich persoonlijk garant stellen. 

Heb je behoefte aan meer informatie m.b.t. een lening uit de praktijkkas, schroom niet je vraag te stellen!