ZorgDomein

ZorgDomein is het digitaal informatie- en communicatieplatform, dat zorgverleners onderling met elkaar verbindt, en vraag en aanbod samenbrengt. Wat zo belangrijk is aan Zorgdomein is dat op dit moment al meer dan 90% van de huisartsen ZorgDomein gebruiken voor het verwijzen naar vervolgzorg. Alleen in de regio Maastricht, Noord Noord-Holland en het zuiden van Zeeland zijn nog niet alle huisartsen aangesloten. Over een jaar zal dit 99% zijn (er zijn altijd een paar mensen die niet willen).

Daarnaast maken vrijwel alle ziekenhuizen en veel andere zorgaanbieders ook al gebruik van ZorgDomein om digitaal verwijzingen te ontvangen. En sinds 1 jaar kunnen ook paramedici gebruik maken van het ZorgDomein platform.  

Voordelen ZorgDomein

Wanneer je gaat werken met Zorgdomein ben je beter in beeld bij de huisarts en heb je een voorkeurspositie voor verwijzing. Werken met ZorgDomein levert daarnaast ook gemak, je hebt geen papier meer nodig voor een verwijzing.

Met ZorgDomein:

  • Is je zorgaanbod (en dus je specialisaties) beter in beeld bij huisartsen in jouw werkomgeving;
  • Ontvang je digitaal volledige verwijzingen, die voldoen aan geldende richtlijnen;
  • Kun je efficiënt en foutloos verwijzingen afhandelen en terugrapporteren;
  • Overleg je veilig en eenvoudig via de geïntegreerde zorgmessenger Patiëntoverleg;
  • Kun je proactief de patiënt benaderen voor het inplannen van de afspraak.

Kortom, betere samenwerking met de huisarts, minder administratieve last voor de praktijk en altijd een complete verwijzing. 

Meer informatie?

Neem dan contact op met de afdeling Service & Support van Zorgdomein via 020 - 471 52 82 of support@zorgdomein.nl 
Vermeld altijd even dat je Fys´Optima Partner bent.