Marketing en Communicatie

Wanneer je niet weet welke kant je uit wilt dan is de boodschap die je uitzendt verwarrend. De ene keer ben je generalist, de andere keer specialist. Vandaag gericht op sporters morgen op geriatrische patiënten. Daarom beginnen wij altijd met de strategie van de praktijk. Daarna bepalen we samen de verschillende marketing- en communicatiemiddelen. Deze laden we met content zodat er een holistisch plan ontstaat.

Fys'Optima biedt een totaalpakket voor de marketing en communicatie voor je praktijk. De juiste richting: starten vanuit de missie, visie en strategie van je praktijk en daarna vaststellen welke marketing en communicatiemiddelen je wilt inzetten om je doel(en) te bereiken. Vanuit daar kun je verder met de uitwerking en implementatie van de gekozen middelen.

Het resultaat van onze complete aanpak is dat ontvangers van je boodschap een duidelijk en uniform beeld krijgen van de praktijk. Dat is wat wij - samen met jou - willen bereiken.

 

E-mailmarketing

Jouw patiënten niet overladen met nutteloze teksten, maar met handige informatie en tips? Je praktijk sterk neerzetten? Dat doet e-mailmarketing, mits je het goed inzet! Fys'Optima heeft de kennis en...

Fotografie

In vrijwel al je communicatiemiddelen uit dit totaalpakket verwerk je beeld. Of dat nu op je website is, op de narrowcasting of in je praktijkfolder; overal dient men de herkenning van jouw fotografie...

Narrowcasting

Presenteer je praktijk visueel sterk naar je patiënten. Niet alleen extern, zoals je website of via folders, maar ook in de praktijk zelf! Bewegend beeld trekt veel sneller de aandacht en de getoonde...

Social media

Social media is een laagdrempelige manier om met je doelgroep te communiceren. Zij kunnen er reageren, liken, posten en bovendien jouw berichten delen met anderen. Hierbij zijn consistentie, structuu...

Tekst en vorm

Het creëren van teksten is een vak apart. Het kost tijd en aandacht om een boodschap op de juiste manier over te brengen. De vorm zorgt ervoor dat de inhoud meer body krijgt. Denk aan fotografie, ill...

Website

De website van je praktijk is de thuisbasis van je communicatie. 3 Op de 4 zorgconsumenten oriënteert zich online. Is jouw praktijk goed vindbaar? Brengt jouw website krachtig je kwaliteit en deskundigheid over? Krijgen bezoekers via hun smartphone of tablet ook een optimale beleving?

De zorg wordt steeds meer een marktplaats waarbij aanbieders en afnemers bij elkaar komen. Dat geldt voor patiënten, maar ook voor partijen zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartspraktijken en verzekeraars. De website is een belangrijk, zo niet het belangrijkste, element om je doelgroep te kunnen bereiken. De vraag is alleen of je websitebezoekers ook aansluiting vinden bij jouw site en jouw praktijk. Daarom is het erg belangrijk dat je site en je huisstijl goed bij elkaar aansluiten. Dat die in elkaar geïntegreerd zijn. 

Fysioeel Marketing & Communicatie ontzorgt jou volledig, van A tot Z. Dit is inclusief een ‘quick start’ voor essentiële zoekmachineoptimalisatie.

Inclusief

 • Veilige hosting
 • Eenvoudig aan te passen website (tekst en fotografie)

Meer weten? Neem contact op met Fysioeel, onze marketingcommunicatiepartner.

Of kijk op de website van Fysioeel.

WhatsApp Fysio

Iedere potentiële cliënt met een smartphone en de app WhatsApp kan gebruik maken van WhatsApp Fysio. Deelname is dus laagdrempelig. Extra bezoekers in je praktijk en nieuwe trouwere klanten. Met WhatsApp Fysio kun je jouw potentiële cliënt vrijwel direct na het incident helpen met een eerste inschatting van de klacht. Bovendien kun je deze alvast tips geven om de klacht zoveel mogelijk te verlichten of om erger te voorkomen. Er ontstaat dus al een nieuwe relatie alvorens men een afspraak heeft gemaakt. Jij bent vervolgens altijd “top of mind” omdat jouw telefoonnummer al in de telefoon staat. Een fysieke afspraak met je praktijk is dus sneller gemaakt!

Fysieke afspraak blijft leidend

Uiteraard is WhatsApp Fysio geen vervanging van een echt consult. Uiteindelijk hebben zowel de cliënt als jijzelf baat bij een fysieke afspraak. WhatsApp Fysio is dan ook bedoeld om directe zorgen rondom de klacht weg te nemen. De cliënt ervaart daardoor een positieve bijdrage van jouw praktijk. Met positieve gevolgen voor de trouw van bestaande en aanwas van nieuwe cliënten. Bovendien maak je door gebruik te maken van WhatsApp Fysio duidelijk dat jouw praktijk inspeelt op veranderende consumentbehoeften. Ook dit straalt positief op jouw praktijk af.

QuickStart

Om WhatsApp Fysio bekend te maken bij een zo groot mogelijke doelgroep is promotie belangrijk. Met het door Fys'Optima ontwikkelde promotiepakket kun je posters, flyers, website banners, teksten en social media berichten inzetten om je doelgroep te bereiken. In dit pakket zit het volgende inbegrepen:

 • A2-posters 2 stuks (42 x 59,4 cm)
 • A3-poster 5 stuks (29,7 x 42 cm)
 • A6-flyers 1000 stuks
 • Teksten en afbeeldingen voor Facebook en Twitter

Wil je de materialen in de huisstijlkleuren van je praktijk ontvangen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Interesse? Neem contact op met Fysioeel.

Zoekmachineoptimalisatie

Bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) ligt de focus op organische zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Een SEO-specialist van Fys'Optima voert een doordachte aanpak uit in drie deelgebieden. In de meeste gevallen voeren we in een volledig project deze in de onderstaande volgorde uit.

 • On-page SEO: Kan Google alle pagina’s vinden die je in de zoekresultaten terug wilt zien? Waar moeten aanpassingen gedaan worden?
 • Content: Sluiten de teksten op je praktijksite aan bij wat uw je potentiele cliënten intypen in Google? Waar laat je kansen liggen?
 • Off-page SEO: Hoe kunt je meer en betere links van andere websites verkrijgen om zo de autoriteit van de website van je praktijk te verhogen?

Aanpak

Alle SEO-werkzaamheden, van analyse tot implementatiebegeleiding en monitoring kunt je aan Fys'Optima toevertrouwen. De aanpak van Fys'Optima kenmerkt zich door duurzame SEO-resultaten in plaats van korte-termijn oplossingen. Gedurende je samenwerking met Fys'Optima kunt je dan ook rekenen op ondersteuning van een ervaren SEO-specialist die zorgt voor:

 • Diepgaande SEO-analyses die niets onbeproefd laten
 • Sturing op lokale vindbaarheid in de regio van je praktijk
 • Structurele verbeteringen aan je website op het gebied van techniek en content
 • Inzet van geavanceerde SEO-tools
 • Proactieve communicatie en overzichtelijke SEO-rapportages
 • Een continu verbeterend linkprofiel

Daardoor volgt vanzelfsprekend een hogere posities in Google op relevante zoekwoorden waardoor je meer en relevantere bezoekers op je website krijgt.

Interesse? Neem contact op met Fysioeel.