Nieuws

“Wat ik het leukste vind aan mijn werk? De telefoon! ”

28 mei 2024

In de schijnwerpers: Fys’Optima backoffice medewerkster Annemieke Sol-Klijn

Bij Fys'Optima is er één stem die iedereen kent: die van Annemieke Sol-Klijn. Grote kans dat je haar aan de telefoon krijgt als je ons belt. Zij bemant al sinds 2007, 24 uur per week, zowel de front- als de backoffice van onze organisatie. Hoog tijd om haar eens in de schijnwerpers te zetten. In dit interview geeft ze een kijkje in haar werk en leven en vertelt ze wat ze er zo leuk aan vindt. Haar motto? “Pluk de dag en vier het leven!”

 

Ondersteunend manusje-van-alles

“Ik begin mijn dag met het opstarten van alle apparatuur en het zetten van een verse pot koffie voor alle collega’s. Daarna richt ik mij eerst op de telefoonnotities van de fysiotherapiepraktijken die gebruik maken van onze telefoonservice. Ik zorg ervoor dat alles netjes wordt opgevolgd. Verder is het beantwoorden van de telefoon prioriteit nummer één. Daarnaast houd ik mij bezig met allerlei andere ondersteunende taken, zoals het plannen van afspraken voor onze relatiebeheerders, het maken van offertes, het controleren van inkoopfacturen, het opstellen en beheren van contracten, het inregelen van diensten en het up-to-date houden van ons computersysteem. Ik ben een ondersteunend manusje-van-alles, zou je kunnen zeggen.”

 

“Ik vind het een feestje om mensen te woord te staan en een sport om iedereen tevreden te stellen”

 

De kracht van klantvriendelijkheid

“Wat ik het leukste vind aan mijn werk? De telefoon! Ik vind het een feestje om mensen te woord te staan en een sport om iedereen tevreden te stellen. Mijn intentie is altijd dat de mensen die ik aan de lijn krijg, met een tevreden gevoel ophangen. Klantvriendelijkheid zit gewoon in mij, dat is als het ware mijn tweede natuur. Ik vind het lastig om over mezelf te zeggen wat mijn sterke punten zijn. Familie en vrienden zeggen altijd dat ik een optimistisch, opgewekt en zorgzaam mens ben. Ook weet ik precies wanneer ik een grapje wel of niet kan maken.” 

“Ik vind het belangrijk om bij vragen of klachten snel te reageren, het liefst binnen één dag. We kunnen makkelijk bij elkaar binnenlopen, dus er zijn korte lijntjes. We hebben elke dag contact met onze relatiebeheerders via mail of telefoon om zo snel mogelijk een antwoord te kunnen geven of zaken te kunnen regelen voor praktijkhouders.“ 

 

Korte lijntjes

“We hebben ook korte lijntjes met onze leveranciers en mutaties of wijzigingen worden snel doorgevoerd. Aan het einde van elk jaar vragen we bij al onze leveranciers na of er aanpassingen zijn en herinneren we hen eraan ons een update te geven. We zorgen ervoor dat we goed op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten en ontwikkelingen. Van diverse bedrijven krijgen we nieuwsbrieven toegestuurd. Daar halen we belangrijke zaken uit. Bovendien is onze directeur Geert van Baggem goed ingeburgerd in het wereldje van de fysiotherapie en houdt hij de actualiteiten nauw in de gaten.” 

 

Bijzonder moment

“Ik werk nu al zo’n zeventien jaar voor Fys’Optima en ik heb veel mooie en bijzondere momenten meegemaakt. Eén bijzonder moment springt er voor mij uit, en dat was toen ik ziek thuis zat vanwege borstkanker. Ik heb toen van praktijkhouders, kaarten, fruitmanden, bloemen en zelfs de beroemde Bossche Bollen van De Groot thuisgestuurd gekregen, omdat ze wisten dat ik daar zo van houd. Ik vond dat hartverwarmend.” 

 

“In een vorig leven ben ik vast Heidi geweest.” 

 

Vrije tijd

“In mijn vrije tijd wandel ik graag, besteed ik tijd en aandacht aan mijn familie en vrienden en ben ik mantelzorger voor onze moedertje van negentig jaar. Ik ga ook met veel plezier op vakantie. Ik heb een grote liefde voor de bergen. Ik moet elk jaar wel een berg hebben gezien, anders gaat het niet goed. In een vorig leven ben ik vast Heidi geweest.” 

 

Dromen en toekomstplannen

“Ik droom ervan dat onze dochter mij oma zal maken. Als ik de kans zou krijgen om ergens ter wereld op vakantie te gaan, dan staan de eilanden van Indonesië, de nationale parken van Amerika en Canada, Nieuw-Zeeland en de regio Andalusië hoog op mijn lijstje. Maar een rondje fietsen in ons eigen Nederland vind ik ook nog steeds heerlijk om te doen.”

 

Levensles

Het beste advies dat ik ooit heb gekregen, komt van mijn vader. Toen ik als kind merkte dat er in de klas kinderen zaten die een beetje anders waren dan ik, zei hij: ‘Iedereen wordt in z’n blote kont geboren en kan niet kiezen waar zijn wieg staat.’ Met andere woorden: Waardeer de mensen om wie ze zijn en niet waar ze vandaan komen. Deze wijsheid draag ik nog steeds met me mee. Daarnaast is mijn motto: Pluk de dag. Geniet van het leven, er zit goud in elke dag.”