Nieuws

Geert van Baggem nieuwe algemeen directeur van Fys'Optima

04 september 2023

Beste collega’s,

Binnen ons prachtige vak staat beweging centraal. Enerzijds houden wij ons dagelijks bezig met de bewegende mens, anderzijds lijkt ons vak ook altijd in beweging te zijn. In de loop van de jaren heb ik als fysiotherapeut, praktijkhouder en bestuurder mogen ervaren dat je fysiotherapeuten niets hoeft uit te leggen over de bewegende mens. Wij zijn immers dé specialist in het houdings- en bewegingsapparaat. De beweging van ons vak vinden we vaak lastiger. Met name de positie van ons vak binnen het zorglandschap en de keuzes die we daardoor moeten maken voor onze praktijk leiden nogal eens tot hoofdbrekens.

Als praktijkhouder ben ik al jaren verbonden aan Fys’Optima. Waarom? Omdat ik het gevoel heb dat zij ons vak, maar bovenal de positie van praktijken en praktijkhouders begrijpen en Fys’Optima, zowel ontzorgend als ondersteunend, adequaat inspeelt op de behoeftes binnen onze branche zonder te bepalen hoe je jouw praktijk moet runnen. Niet voor niets is vrijheid in ondernemerschap een van de kernwaarden van Fys’Optima.

In het afgelopen jaar is toegewerkt naar het volgende hoofdstuk in het boek Fys'Optima. En na een jaar verkennen, lezen en herschrijven zijn we klaar om de bladzijde om te slaan. Dit betekent dat ik met ingang van 1 juli jongstleden de dagelijkse leiding van Fys’Optima heb overgenomen van Robert Versteegh. Robert zal bij Fys’Optima betrokken blijven maar kan er, zoals hij dat zelf zegt, in zijn nieuwe rol nu wat vaker voor kiezen om ook gewoon eens een middag lekker in de zon te gaan zitten.

In de dagelijkse praktijk zul je niet direct iets merken van de veranderingen, maar aan de achterkant werken we aan een mooi nieuw hoofdstuk waarin we onze partners nog meer, diverser en beter kunnen ondersteunen. Ik heb uiteraard ontzettend veel zin in dit nieuwe hoofdstuk en onze samenwerking en hoop je snel te spreken.

Met een collegiale groet,

Geert van Baggem

Algemeen Directeur Fys’Optima