Nieuws

Interview De BereKuyl Academy

29 september 2023

Interview met Wouter Hoelen - mede-oprichter en algemeen directeur van Behandel- en expertisecentrum de Berekuyl. 

Wouter Hoelen is al sinds 1987 afgestudeerd fysiotherapeut, gespecialiseerd in oedeem- en oncologiefysiotherapie. Naast zijn werk als fysiotherapeut is Wouter ook mede-eigenaar, algemeen directeur en docent aan De Berekuyl Academy in Hierden. De Berekuyl Academy is een opleidingsinstituut voor afgestudeerde fysiotherapeuten die zich verder willen specialiseren in met name oedeem- en oncologiefysiotherapie. Volgens Wouter is De Berekuyl een echt familiebedrijf met een persoonlijke aanpak. Zijn dochter is er werkzaam als opleidingscoördinator. 

 

“Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen kwaliteiten.”

 

“Waarom is het belangrijk dat therapeuten zich laten bijscholen?”

“Een fysiotherapeut is nooit uitgeleerd. Lifelong learning is voor ons erg belangrijk. Als je je verder wilt bekwamen moet je je qua kennis en vaardigheden meer verdiepen in de materie. We gaan uit van de fundamenten en richten ons tijdens de opleidingen op het grotere plaatje. Wanneer pas je iets wel of juist niet toe. In onze opleidingen verbinden wij de nieuwste inzichten, evidence based kennis en real life behandelingen met elkaar. Op deze manier leer je echt maatwerk te leveren aan je patiënten."

 

“Daarnaast hebben wij binnen De Berekuyl veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en de eigen kwaliteiten van de fysiotherapeuten. Je leert niet alleen over je vak maar ook hoe je je kan beschermen tegen de buitendruk. Met de Master of science opleidingen word je eigenlijk al opgeleid als care-manager binnen de oncologie fysiotherapie. Je bent dan het eerste aanspreekpunt bij een ziekenhuis. Afgestudeerde fysiotherapeuten van De Berekuyl kunnen deze rol dan meteen perfect op zich nemen.”

 

Met een diploma van een master of science opleiding sta je meteen vrij hoog op de ladder. Je krijgt meer zeggenschap en wordt meer gezien. Bovendien heeft oncologiefysiotherapie veel raakvlakken vergeleken met andere specialisaties. Je hebt hierbij een heel breed scala.”

 

“Hoogwaardige opleidingen op een kleinschalige, flexibele en familiaire manier aangeboden”

 

“Waarom kiezen fysiotherapeuten ervoor om door jullie geschoold te worden?”

“Wij bieden hoogwaardige opleidingen aan op een kleinschalige, flexibele en familiaire manier. De opleidingscoördinatoren staan altijd voor je klaar als je even vastloopt. Bij De Berekuyl betreed je daadwerkelijk de academische wereld en leer je veel dingen die je direct kan toepassen in je werkgebied. Op deze manier heb je de juiste credits voor elke baan.”

 

"Na je aanmelding bij een cursus word je meteen ingeschreven voor een studentenplatform. Hier kan je alle opleidingsmaterialen terugvinden. Je kan ook veel cursussen online volgen, maar je kan het natuurlijk ook met praktijkdagen combineren. Tijdens de praktijkdagen heb je een uur hoorcollege, waar de anatomie besproken wordt en daarna kan je oefenen met je medestudenten.”

 

“Bij De Berekuyl staan er echt topdocenten voor de collegebanken, die in staat zijn de wetenschap te vertalen naar de praktijk. Bij de opleidingen staat persoonlijke aandacht ook heel hoog in het vaandel, waardoor jij jouw waardevolle diploma’s en waarnemingen op eigen tempo kan behalen.”