Nieuws

“Als een subsidie wordt toegekend is dat de kers op de taart van mijn werk"

10 juli 2024

In de schijnwerpers: Sandra Polet administratief medewerkster afdeling subsidies bij Fys’Optima

 

Heb je al eens contact gehad met onze administratieve spin in het web Sandra? Zij heeft al veel praktijken blij mogen maken met de ondersteunende diensten die ze levert op het gebied van subsidieaanvragen. Inmiddels werkt zij alweer drie jaar bij Fys’Optima. Samen met collega’s, Wietze en Luuk, ondersteunt en begeleidt ze Fys’Optima praktijken bij het aanvragen van een subsidie. Haar privé levensmotto: ‘Maak je niet te druk, morgen is er weer een dag.’Spin in het web functie

“Ik start mijn dag met het checken van mijn inbox en van daaruit wordt eigenlijk mijn dag bepaald. Mijn collega’s Wietze en Luuk zijn de subsidiecoaches van Fys’Optima. Zij zitten aan de adviserende kant. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat aan de achterkant alles goed geregeld wordt. Mijn taken zijn voornamelijk administratief. Ik ben die spin in het web, die ervoor zorgt dat fysiotherapiepraktijken alle documenten compleet en kloppend hebben voordat zij een subsidie aanvragen.”

 

“Mijn taak is om ervoor te zorgen dat aan de achterkant alles goed geregeld wordt.”Kers op de taart

“Ik vind eigenlijk alles leuk aan mijn werk. Het snelle schakelen, de gevarieerdheid, het contact met de fysiotherapiepraktijken en het accuraat bijhouden van de subsidiedossiers. Dat snelle schakelen, daar houd ik van. Zet mij niet een dag lang aan dezelfde taak, want dan word ik chagrijnig. Wanneer we bericht ontvangen dat een subsidieaanvraag is goedgekeurd en de praktijk die wij hebben begeleid de subsidie krijgt toegekend, voelt dat als de kers op de taart van mijn werk."

 

Subsidies zijn een steuntje in de rug

“Subsidies kunnen fysiopraktijken echt verder helpen. Er speelt veel in de fysiotherapiebranche, van personeelstekorten tot e-health en digitalisering. Een subsidie kan net dat steuntje in de rug zijn op een bepaald gebied van je bedrijfsvoering. Het kan ook meer sturing geven, ondersteuning bieden en inzichtelijk maken of je met je praktijk op de juiste koers zit.”

 

Tot nu toe hebben wij een 100% score van de praktijken die wij hebben ondersteund bij een subsidieaanvraag 

 

A-tot-Z-begeleiding

“In subsidieland zie je dat er steeds meer subsidievormen bij komen. Het wordt breder en groter. Wietze houdt alles goed in de gaten. Het is echt een vak apart. Het is best ingewikkeld en tijdrovend voor praktijken om een subsidieaanvraag goed in te vullen en op tijd in te dienen. Dan komt onze afdeling om de hoek kijken. Bij ons kun je aankloppen voor advies, ondersteuning en een A-tot-Z-begeleiding. Ik denk dat wij nu per subsidieronde tussen de 12 en 15 praktijken begeleiden.Tot nu toe hebben wij een 100% score van de praktijken die wij hebben ondersteund bij een subsidieaanvraag.” 

 

Gang van zaken

“We informeren de Fys’Optima partners die mogelijk binnen de criteria van een nieuwe subsidie vallen via mail of nieuwsbrief. Na de inschrijving zorg ik ervoor dat ze de juiste documenten ontvangen en dat ze alle vragen correct hebben ingevuld. Soms moet er een MKB- en de-minimisverklaring bij. Alles moet vaak snel gebeuren om de deadline te halen. Na het indienen van een aanvraag is het afwachten of deze gehonoreerd wordt, meestal via loting of volgorde van binnenkomst. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ondersteunen wij bij de inhoudelijke beoordeling en verdere vragen van de subsidieverstrekker. Vervolgens helpen we de praktijk bij de uitvoering. Na afloop van de subsidieperiode moet de praktijk weer documentatie indienen voor de definitieve goedkeuring.” 

 

Tweede baan

“Ik werk 28 uur voor Fys’Optima, daarnaast heb ik nog een tweede baan: Fotograaf. Het is begonnen als hobby, maar dat is wel een beetje doorgeslagen. Ik heb mij op een gegeven moment maar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu doe ik productfotografie tot familieportretten en natuurlijk ook trouwfotografie. Daar ben ik de zomermaanden altijd wel druk mee. Het is heerlijk om te doen en geeft me telkens weer een kick als het goed gelukt is.”

 

Levensmotto

“In mijn privéleven ben ik wel wat makkelijker dan op mijn werk. Ik hanteer dan eerder het motto: ‘Maak je niet te snel druk; morgen is er weer een dag’. Ik heb nog drie thuiswonende kinderen. Als er vandaag gestofzuigd moet worden, maar één van mijn kinderen wil liever naar het strand die dag, dan gaan we naar het strand en denk ik: morgen staat die stofzuiger er ook nog.”