Nieuws

Verslag Fys’Optima Relatiedag 2019

27 mei 2019

Verslag 1e Fys’Optima Relatiedag 2019 dd. vrijdag 25 mei 2019

Op misschien wel de mooiste dag van de meimaand hebben meer dan 100 Fys’Optima partners deelgenomen aan de 1e Fys’Optima relatiedag in theater “De Leest” te Waalwijk.

Om 08:00 uur arriveren we bij De Leest in Waalwijk om te starten met de laatste voorbereidingen voor deze bijzondere dag.  De laatste puntjes op de i, de inschrijvingen,  de koffie en thee klaarzetten, de bloemstukken, het podium inrichten, de presentaties klaarzetten, het geluid en het licht afstellen, de leveranciers die hun stands opbouwen.

Om half 10 stromen de gasten binnen en worden ze hartelijk ontvangen  om vervolgens om 10 uur de zaal in te stromen.

 

Algemeen directeur Robert Versteegh  sprak tijdens zijn welkomstwoord over de ontwikkelingen bij Fys’Optima en in de markt, de veranderingen die deze ontwikkelingen vragen van organisaties en de toekomst van de fysiotherapie.

Vervolgens konden de bezoekers tijdens de individuele presentaties  profiteren van de kennis en ervaring van collega praktijkhouders en  specialisten. 

 

10.20  Benchmarktool Fysiotherapie door Nicky Narraine, Commercieel Directeur Qualizorg

 

10.40 Nieuw initiatief Fysio-opleiding voor huisartsen door fysio’s. Door Gerrit Koops, Mede-eigenaar Fysiotherapie van der Ploeg 

 

11.00  Gecombineerde leefstijlinterventie opleiding door Breederode

11.20 Waarom is coöperatie vorming een trend in Fysioland? Door Jelle Eijzenga, Eigenaar Fysiotherapie Eijzenga

Download pdf

 

11.40 Praktische tips voor gastvrijheid en omzetverhoging in je praktijk door PR, coaching collega’s en ondernemerschap. Door Theo van Berkel, maatschapslid Fysiotherapie Centrum, Dieren 

 

12.00 Lunch en leveranciersmarkt:Disporta, Evalue8, Fysioeel, Fyzzio, Intramed, PINO, Qualiview, Office Depot, Physitrack, Physios, Nijvelt, Sensamove, SpotOnMedics, THP2-PMO, Zorgdomein Download pdf

 

13.30 “De Wereld Draait Door” setting met gastheer Robert Versteegh en tafeldame Esmeralda Genemans

Gasten: Kitty Bouten bestuurslid KNGF over het KRF, Ron Ewals senior zorginkoper VGZ en Caroeline Stevens Zorginhoudelijk  adviseur paramedie ZKA, Frank van Zon Physitrack over het videoconsult binnen het behandelplan, uitreiking kwaliteitsprijs 2019 door Elles Baak van Qualizorg.

Gesprek met Kitty Bouten bestuurslid KNGF over het nieuwe landelijke kwaliteitsregister van Fysiotherapeuten, KRF NL, gaat, als de leden van het KNGF daarmee instemmen, het bestaande Centraal Kwaliteitsregister per 1 januari 2020 vervangen.

Dit nieuwe register is volgens het KNGF het antwoord van de beroepsgroep op de maatschappelijke behoefte aan meer transparantie over de kwaliteit van fysiotherapeuten, de behoefte aan continue deskundigheidsbevordering, een
betere borging en de mogelijkheid om disfunctionerende
fysiotherapeuten uit het register te schrappen.

KRF NL biedt de fysiotherapeut een versoepeling van de
eisen met betrekking tot het totaal aantal te behalen
accreditatiepunten en de mogelijkheid om ook punten te
krijgen voor niet geaccrediteerde cursussen. Daarnaast is de invoering van vrijwillige deelname aan intervisie nieuw en krijgen fysiotherapeuten de mogelijkheid om hun opleiding, kennis en ervaring te tonen in een openbaar portfolio voor patiënten en verwijzers.

Met Ron Ewals senior zorginkoper VGZ en Caroeline Stevens Zorginhoudelijk  adviseur paramedie ZKA hebben we gesproken over de toekomstvisie van ZKA en VGZ. Uitgangspunt is de gezamenlijke doelstelling van zorgverleners en zorgverzekeraars en dat is het betaalbaar houden van de zorg in Nederland, zonder daarbij de beroepsgroep te kort te doen.

Frank van Zon van Physitrack heeft ons bijgepraat over hoe het videoconsult een optie binnen het behandelplan kan zijn en door de verzekeraars vergoed wordt. 

NZA is akkoord met:

  • Intake en screening in praktijk
  • Daarna video en chat begeleiding
  • Declareren via Code 1000
  • CZ, Achmea, VGZ en Menzis doen mee

Lees meer op de website van Physitrack

Elles Baak van Qualizorg legt uit hoe er is geanalyseerd en hoe de winnaars tot stand zijn gekomen. NPS rank scores met alles scores middels formule.

Vakkundigheid en deskundigheid , gecombineerd met
duidelijke communicatie over het behandelplan is belangrijk
voor de klanten van de zorgverleners. Naast oprechte
betrokkenheid en aandacht zorgt vriendelijkheid van de
zorgverlener ook voor een hoge waardering en goede
klantervaring.

En de winnaars zijn: FysioForHealth en Fysio Haarstraat

Nogmaals Van Harte Gefeliciteerd!

 

15.30-16.30 Aansluitend borrel en met een goed gevulde goodiebag huiswaarts

Alle aanwezigen hartelijk bedankt.