Nieuws

Update meerkostenregeling, CB, NOW, subsidies

07 oktober 2020

Op 7 oktober 2020 heeft Drs. Ralf van Roosmalen RA van AccountAnders ons weer meegenomen in de laatste ontwikkelingen m.b.t. de regelingen die zijn ontstaan tijdens de Corona pandemie.

Het webinar kun je hier terugkijken. 

Op deze pagina vind je verder de presentatie plus alle bestanden die je kunt downloaden.

Van beide rekentools is er het voorbeeldbestand uit de presentatie als een blanco bestand.

In de presentatie heeft Ralf de meerkostenregeling toegelicht. Voor de duidelijkheid hierbij ook nog. Inderdaad op basis van de omzet en aanvragen kan vanaf begin 2021.

 

Hoogte bijdrage

De hoogte van de bijdrage wordt berekend op basis van een percentage van de totale jaaromzet van 2020. De exacte percentages per beroepsgroep zullen pas in 2021 worden vastgesteld. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de uitval van zorg in 2020. Net als bij de CB zal een onafhankelijk bureau deze berekening verder uitwerken en uitvoeren. ZN schat vooralsnog in dat deze percentages tussen de 0,2% en 0,8% van de totale jaaromzet zullen vallen.

Het maakt voor de meerkostenbijdrage niet uit of je eerder al van de CB of andere rijksregelingen (zoals de NOW) gebruik hebt gemaakt. Wel is het belangrijk dat dezelfde kosten niet al bij de patiënt of zorgverzekeraar verhaald zijn.

 

De aanvraag

De meerkostenbijdrage kan vanaf begin 2021 worden aangevraagd. Via Vecozo zal dit, net als de CB, weer centraal worden geregeld. Ook niet-gecontracteerde fysiotherapeuten kunnen van de regeling gebruik maken.

Ook hoef je als praktijkhouder geen overzicht van de gemaakte kosten aan te leveren. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het nog vast te stellen percentage en de hoogte van de jaaromzet van 2020. Het gaat dus om een eenmalige bijdrage.

 

De downloads

 

Presentatie

 

Rekentool voor Fysiotherapiepraktijk

Rekentool ingevuld met voorbeeld

 

CB ontvangsten rekentool Fysiotherapiepraktijk

CB ontvangsten rekentool met voorbeeld

 

Ondersteuning

Zoals je wellicht weet is AccountAnders een preferred supplier van Fys'Optimapartners. Omdat zij ook volledig transparant werken en tarieven gewoon beschikbaar zijn op hun website.

Zie https://www.accountanders.nl/prijs-berekenen-accountant/

 

Mocht je ondersteuning willen van Ralf van Roosmalen of iemand van het AccountAnders neem dan even contact op via het contactformulier

of via Telefoonnummer: 085-7608500  E-mail: info@accountanders.nl