Virtual Reality in de praktijk

Voor het behandelen van patiënten met hoofd-, nek- en schouderklachten.

 

Inhoud cursus

Steeds meer patiënten vragen om een gecombineerde zorg van fysiek en digitaal. De fysiopraktijken zetten steeds meer digitale middelen in om de patiënten te kunnen behandelen.

Vanwege de groei in de nieuwe behandeltechnieken met Virtual Reality en de veelvoorkomende vraag ‘hoe kunnen, ook wij, Virtual Reality toe gaan passen in de praktijk?’, bieden wij deze cursus aan.

Fys’Optima werkt samen met Corpus VR om te zorgen dat de combinatie van persoonlijke therapie, Virtual Reality en gamification ervoor kan zorgen dat patiënten met hoofd-, nek- en schouderklachten effectiever behandeld kunnen worden.

De coach organiseert online trainingen en stelt een persoonlijk implementatieplan op voor het gehele coaching traject.

De coach zal ook materiaal aanbieden die voldoen aan de gestelde eisen om Virtual Reality te kunnen implementeren.

Meer informatie over Virtual Reality kun je lezen op ons artikel: https://www.fysoptima.nl/nieuws/virtual-reality-in-de-fysiotherapie-praktijk

Voor wie

Je ervaart als praktijk zijnde een drempel om een stap te zetten naar het gebruik ervan en wilt een zetje in de rug krijgen om deze digitale middelen in de praktijk toe te kunnen passen.

Wij bieden jou de mogelijkheid voor extra begeleiding en coaching bij het implementeren van Corpus VR.

De cursus is geschikt voor fysio-, ergo- en neurotherapeuten. Het niveau van de cursus is HBO niveau.

Doel

De ontwikkelingen van Virtual Reality in de zorg en met name de fysiotherapie neemt snel toe. Het doel van de cursus is om Corpus VR te integreren in jouw bestaande behandelwijze.

Corpus VR is de oplossing voor duidelijke begeleiding bij hoofd-, nek- en schouder oefeningen. Corpus VR past perfect binnen de zorgprogramma’s en heeft als hoofddoel een sneller en effectiever verloop van het patiënt herstel.

Studiemateriaal 

De gehele cursus is inclusief het bijbehorende studiemateriaal welke terug te vinden is in een online omgeving die beschikbaar gesteld zal worden. De online omgeving wordt gedurende de periode voorzien van alle relevante leermaterialen.

Duur

De cursus is verdeeld over 6 online trainingen van 60 minuten, verspreid over een periode van 4 maanden. De overige duur van de cursus valt onder ‘eigen studietijd’ en bedraagt gemiddeld 2 studie-uren per week.

Eigen studietijd

Het is de bedoeling dat je gedurende de 4 maanden zelf flink aan de slag gaat binnen de praktijk. 

Wij geven gedurende deze periode 6 keer een training om verder aan de slag te kunnen met Virtual Reality in de praktijk. Na elke training krijg je huiswerk mee om het weer verder te kunnen implementeren.

Ook ontvang je persoonlijke tips en tops om het optimale eruit te kunnen halen.

Prijs 

€ 5.000,- vrij van BTW.

CRKBO

 

Interesse?

Neem dan contact op via info@fysoptima.nl

Voor vragen zijn wij ook telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 041 633 0 622.