Flexibele arbeid in de vorm van zzp’ers is in deze tijd niet meer weg te denken. Hierbij willen praktijken risico’s natuurlijk vooraf goed inschatten en dienen er duidelijke richtlijnen te zijn voor het inhuren van een zzp’er. Deze moeten op een goede manier worden ingeregeld.

De Wet DBA, die de VAR heeft vervangen, heeft veel onduidelijkheid en onrust opgeleverd. Onlangs is bekend gemaakt dat de Wet DBA tot 1 januari 2018 in de ijskast wordt gezet. De overheid kon niet langer om de grote onzekerheid heen die de wet onder zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers veroorzaakte. Opdrachtgevers zijn bang voor repercussies achteraf en zijn daardoor terughoudender geworden om zzp’ers in te huren. Op hun beurt vrezen zzp’ers het verlies van opdrachten. De staatssecretaris stelt de handhaving van de wet daarom uit en wil eerst de belangrijkste pijnpunten wegnemen.

Omdat nog steeds onduidelijk is wat er precies in januari 2018 gaat gebeuren blijft de onzekerheid toch onverminderd bestaan. Kan ook volgend jaar nog zonder risico door de praktijkhouders worden samengewerkt met zzp’ers?

Wil je jouw specifieke situatie voorleggen aan een deskundige? Bel dan de P&O helpdesk via 0416 330 622.

Deel deze pagina: