Muziek - Buma-Stemra en Sena

Muziek heeft een positief effect op patiënten. Er zijn waarschijnlijk weinig praktijken waar in de wachtkamer of behandelruimte geen muziek klinkt. Ingehuurd of eigenhandig verzorgd, in alle gevallen betaal je voor muziek in jouw praktijk aan Buma en Sena, voor respectievelijk de rechten van componisten/tekstdichters en uitvoerenden.

De afdracht van deze rechten is verplicht voor “iedere openbaarmaking van muziek in een bedrijfsmatige omgeving”. Dit is ongeacht de geluidsbron zoals bijvoorbeeld iPad, iTunes, streaming via een webradiostation, cd-speler etc.

Buma-Stemra houdt zich bezig met auteursrechten van de auteur/componist. 

Sena houdt zich bezig met naburige rechten. Naburige rechten liggen niet alleen bij de uitvoerende muzikanten, maar ook bij bijvoorbeeld acteurs, filmproducenten, dansers en cabaretiers. 

Voordeel voor Fys'Optima-partners

Een collectieve regeling met Buma-Stemra en Sena heeft geresulteerd in 10% (extra) korting op de factuur als dit via Fys'Optima wordt geregeld.

Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met Buma-Stemra of Sena.

Wanneer u gebruik wil maken van de regeling en u betaalt reeds aan Buma-Stemra dan geldt de korting in het volgende kalenderjaar. Wel even aanmelden voor 1 januari.

Het is voor deze regeling niet meer mogelijk met terugwerkende kracht de korting over het lopende kalenderjaar terug te vragen. 

Wanneer u gebruik wil maken van de regeling en u betaalt nog niet aan Buma-Stemra dan kan uw aanmelding wel direct worden verwerkt.

Nieuwe aanmeldingen kunnen, indien de aanmelding via Fys'Optima verloopt, wel meteen van de kortingsregelingen gebruik maken.

Stuur een e-mail naar info@fysoptima.nl en vraag om het aanmeldformulier. 

Voor meer specifieke informatie kijk op MijnLicentie.nl