Biofeedbacktraining - SensaMove

Biofeedbacktraining - SensaMove

SensaMove heeft een aantal mooie oplossingen ontwikkeld, specifiek voor de fysiotherapie. Innovatief en professioneel in gebruik. De producten passen volledig bij de visie van Fys’Optima, waarbij actieve fysiotherapie, zelfmanagement en innovatie centraal staan. De producten - met name het zitkussen en het balansbord - visualiseren de neuromusculaire controle in zit en in stand, door gebruik te maken van ingebouwde sensoren en bijbehorende software, waardoor de verrichtingen via een beeldscherm te zien zijn.

Daarnaast kijken we samen naar verdere ontwikkelingen, waarbij bijvoorbeeld gedacht wordt aan het ontwikkelen van een geprotocolleerd thuistrainingsprogramma, dat een deel van de behandeling op de praktijk in voorkomende gevallen kan vervangen.

  • SensaMove en Fys’Optima maken samen biofeedbacktraining betaalbaar voor de praktijk.
  • De behandeling wordt door visualisering en spelvormen leuker en motiveert de patiënt.
  • Professionele trainingsmiddelen waarmee de fysiotherapeut zich duidelijk onderscheidt van een fitnesscentrum.
  • Een gestructureerde opbouwtraining in lokale en totale neuromusculaire controletraining is op een professionele en motiverende manier mogelijk.
  • Gestructureerd meten en vastleggen van neuromusculaire controle en lokale mobiliteit.
  • Perfect inzetbaar als oefenstation in een training met meerdere oefenstations.

3D-sensor

SensaMove heeft een 3D-sensor ontwikkeld waarmee naast kantelingen van het hoofd nu ook rotaties weergegeven en gemeten kunnen worden. Daardoor is het mogelijk om het meten, oefenen en spelen niet te beperken tot zittende en staande toepassingen voor je patiënten (zoals in het Therapy Cushion en het MiniBoard), maar uit te breiden naar andere lichaamsdelen en feedback bij 3-dimensionale bewegingen weer te geven. Een meet-, oefen- en speelproduct voor hoofdbewegingen: De 3D Cervical Trainer.

Voordelen Fys'Optimapartners

Fys'Optimapartners genieten een voordeel van 30% korting op de standaard prijs van SensaMove.

Vraag de bestellijst aan via info@fysoptima.nl