Cloud computing met G suite via Presis

In ieder bedrijf is een cyclus van vernieuwing en zo ook voor Fys’Optima en haar partners.

Lange tijd hebben we kunnen draaien op de huidige hard- en software maar nu is het aan vervanging toe. Daarbij is het uitgangspunt om volledig in The Cloud te gaan werken.

Waarom? 

Cloud computing stelt organisaties in staat om op ieder moment toegang te krijgen tot servers, applicaties en data. De data wordt allemaal opgeslagen in streng beveiligde datacenter die worden onderhouden door ICT-specialisten.

Met cloud computing haal je als MKB-bedrijf dezelfde voordelen in huis als grote bedrijven. En je hoeft  er geen forse  investeringen in te doen, of  dure ICT-apparatuur aan te schaffen. Daarnaast is er ook geen kennis nodig voor het beheren van de ICT-infrastructuur.

G Suite of Office 365 ?

G Suite en Office 365 zijn allebei populaire pakketten onder bedrijven en als Fys’Optima hebben we beide opties overwogen en zijn tot de conclusie gekomen dat G Suite beter bij onze organisatie past.

Bij Office 365 hadden we het idee dat het heel  veel kan, maar dat het ook meer complex en minder overzichtelijk is. Een setup kost al snel meer tijd en voor speciale functionaliteit is het zoeken  in een hoop instellingen.

G Suite is daarentegen heel eenvoudig qua opzet en configuratie. Die eenvoud is z'n kracht. Er zijn uiteraard veel meer instellingen mogelijk maar die zitten niet in de weg. Voor ons en de meeste kleinere bedrijven volstaan vaak de basisinstellingen.

Wil je eerst meer weten van G Suite? Kijk dan maar eens bij de bron zelf: https://gsuite.google.com/intl/nl/

G Suite

Het basisplan van € 5,20 per maand biedt 30GB gecombineerde opslagruimte voor e-mail, agenda en documenten. Voor de meeste bedrijven volstaat dit.

Gmail zorgt voor overzichtelijke inboxen, gestructureerd per label en geen spam. Gezamenlijke mailboxen zoals info@ en mailboxen van jouw collega’s delegeer je gemakkelijk, waardoor je in twee klikken in de juiste mailbox zit.

Met Google Drive heb je altijd, overal én op ieder apparaat toegang tot jouw bestanden. Je kunt op meerdere niveaus bestanden afschermen of juist delen.

In Google Agenda kun je alle agenda’s inzien, waardoor je direct weet wanneer er een geschikt moment is. Aanmaken, uitnodigen en een video Hangouts Meet link toevoegen voor de mensen die remote deelnemen.

Implementatiepartner

Om de overstap te kunnen maken van Microsoft Windows Small Business Server en Microsoft Exchange Server zijn we op zoek gegaan naar een geschikte implementatiepartner. En na vele gesprekken hebben we deze gevonden in Presis.

Presis is G Suite Authorized Reseller 
Een G Suite reseller houd in dat er een veelvoud aan examens afgelegd is zodat het bedrijf op het kennis en kwaliteitsniveau zit wat Google van hun partners verwacht.

Samen met Presis hebben we de gewenste situatie besproken en in kaart gebracht en vervolgens hebben ze het voor ons ingericht en ons vlekkeloos overgezet naar de Cloud.

Daarna hebben we een training gevolgd hoe optimaal te werken met Gmail, Agenda en contactpersonen en een week later zijn we getraind in het werken met Google Docs en Drive.

Met Presis hebben we de beste prijsafspraak in de markt gemaakt voor Fys’Optima partners.

Nadat de overstap naar G Suite gemaakt is, willen wij op afroep gebruik kunnen maken van ondersteuning.  En daarom  hebben we collectief een “strippenkaart” aangekocht van waaruit ook de aangesloten partners gebruik kunnen maken van deze ondersteuning.

Praktijken die je voorgingen over Presis.

“Onze primaire vorm van contact met patiënten is via de mail, wat nogal een gedoe was met de POP-server die we hadden. G Suite (Gmail) maakt het zoveel makkelijker om het overzicht te bewaren zonder er veel energie in te steken!” - Wouter Beijsens, Fysio Gilze

“Presis is altijd makkelijk bereikbaar en denkt met ons mee, waardoor we direct weten waar we aan toe zijn.” - Karin Postmus, Fysio van der Knaap en Postmus

Ook overstappen?

Denk je er ook over om de overstap naar G Suite te maken en wil je ook profiteren van lagere tarieven dan kun je bij Presis kostenloos een offerte aanvragen via 010-5928136 of https://presis.nl/contact/

Vergeet daarbij niet te vermelden dat je Partner Fys’Optima bent.