Physitrack

Met Physitrack is het mogelijk om je patiënt op elke mogelijke manier huiswerkoefeningen mee te geven, zowel via app, online als op papier. Naast fysiotherapeuten heeft Physitrack hiervoor samengewerkt met Apple (onder het Mobility Partner Program), universiteiten, ziekenhuizen en de beste opnamestudio’s.

Waarom Physitrack?

Physitrack is ontstaan uit het verlangen om een effectievere manier te krijgen om oefenprogramma’s voor te schrijven en door de betrokkenheid van de patient bij zijn klacht (zelfmanagement) de patiëntresultaten te vergroten.

Met Physitrack is `fysiotherapie op afstand’ mogelijk onder prestatiecode 1000 en 1100.

Er hoeft geen aparte facultatieve prestatie te worden aangevraagd als de fysiotherapeut en zijn patiënt samen kiezen voor behandeling via beeldschermcontact in plaats van een fysieke zitting.

De fysiotherapeut kan de behandeling declareren onder code 1000 als er een bestaande behandelrelatie is en de behandeling qua kwaliteit en duur overeenkomt met een reguliere behandeling. Voor het declareren van kinderfysiotherapeutische videoconsulten gebruik je code 1100. 

Zorgverzekeraars hanteren voor deze behandelwijze geen beperkende voorwaarden en volgen het beleid van de NZa.

 

Telehealth Basic is gratis onbeperkt videobellen
En is inbegrepen bij elk Physitrack-abonnement.

Telehealth Basic is:

  • de gratis versie voor beeldbellen, inbegrepen bij elk Physitrack-abonnement;
  • gebouwd op de laatste stand der techniek, met peer-to-peer videobel-technologie tussen browsers;
  • Met 'Telehealth Basic' zul je dus tussen browsers kunnen communiceren via een veilige verbinding.
  • te gebruiken voor zowel 1-op-1 gesprekken als met meerdere deelnemers;
  • Je kunt tijdens het consult een link versturen naar andere deelnemers, zodat zij zich ook bij het consult kunnen voegen.
  • een uitstekende manier om online videoconsulten binnen jullie praktijk te implementeren zonder extra kosten bovenop het Physitrack abonnement.

Voor meer functionaliteit kun je kiezen voor Telehealth Pro; de nieuwe naam van het abonnement op videobellen via de beveiligde servers van Dolby®.

 

Physitrack is geïntegreerd in de EPD
Physitrack is geintegreerd in o.a. Intramed, SpotOnMedics en Fysiomanager. Verbind uw EPD-systeem met jouw Physitrack-account en open de gegevens van de patiënt rechtstreeks in Physitrack. Geen dubbele handelingen meer.

Gratis PhysiApp voor jouw patiënten
Patiënten downloaden de gratis PhysiApp om oefenvideo’s te bekijken en feedback te geven over hun voortgang. De herinneringen in de app houden patiënten op het juiste spoor en gemotiveerd. De app is gratis beschikbaar voor iOS, Apple Watch en Android.

Om jou als fysiotherapeut zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen biedt Physitrack jou een platform met:

• 1700 huiswerkoefeningen in HD-kwaliteit met Nederlandse voice-over gericht op fysiotherapie, neurologie, orthopedie, fitness, yoga en meer
• 90 kant-en-klare protocollen (waaronder KNGF richtlijnen)
• Aanvullend voorlichting meesturen in PDF- of videoformaat
• Gratis apps voor patiënten (web, Android & iOS), maar ook mogelijkheden op papier
• O.a. integraties met SpotOnMedics, Intramed, Fysiomanager, Fysiologic & Abakus
• Toevoegen van eigen logo, maar ook eigen huiswerkoefeningen en voorlichting
• Contactmogelijkheden via videobellen & chat voor online fysiotherapie

Om je zo snel mogelijk om weg te helpen bieden we je een gratis demonstratie, 4x per dag training, 7 dagen per week online ondersteuning en hulp bij een succesvolle implementatie in je dagelijkse fysiotherapie.

Korting op Physitrack via Fys'Optima

Als partner van Fys’Optima krijg je de 1e licentie helemaal kosteloos en voor de volgende betaal je in plaats van € 15,95 per maand, slechts € 12,76 per maand. Een licentie staat op naam van een therapeut. Hoeveel licenties je afneemt bepaal je zelf.

Aan de slag met Physitrack

Wil je graag aan de slag met deze gratis licentie? Neem dan contact op met Physitrack via info@physitrack.nl. Zij maken vervolgens de licentie voor je aan (ook als je eerder al met Physitrack werkte).

Je krijgt als partner van Fys'Optima een Management Account genaamd PT Direct.

Kijk even dit filmpje met uitleg over hoe Fys’Optima Physitrack Direct werkt?

Liever lezen? Klik hier voor alle informatie over PT Direct.

Ben je op zoek naar instructies voor videobellen?  Lees dan dit artikel van je collega's van de Fysioo.