Pijnreductie met Reducept VR

Reducept is de virtual reality training voor de behandeling van chronische pijn volgens de Zorgstandaard Chronische Pijn. Het is als E-health oplossing inzetbaar in de fysiotherapie, revalidatie, psychologie, pijncentra en bij de patiënt thuis.

Van meerdere praktijken hebben we het verzoek gekregen of we Reducept als Fys'Optima kunnen inkopen. En je weet hoe het werkt: als we meerdere signalen krijgen dan is het onze plicht om er werk van te maken. Dat hebben we gedaan.

Wat is Reducept?

Bij een praktijk die Reducept aanbiedt kan de patiënt terecht voor Virtual Reality (VR) training voor de behandeling van chronische pijn. Deze training is een vorm van pijneducatie. Met behulp van een VR-bril begeeft de patiënt zich in een driedimensionale omgeving waarbij te zien is hoe pijn in het lichaam werkt en hoe je zelf pijn jouw pijn kunt beïnvloeden.

Hoe werkt het?

Onze hersenen genereren pijn als ze – via het zenuwstelsel – door krijgen dat ons lichaam in gevaar is. Pijn kan een sterke emotionele (en subjectieve) ervaring zijn en door het beïnvloeden van cognitieve, emotionele en gedragsmatige processen verandert de pijnervaring. Uit onderzoek is gebleken dat d.m.v. dit soort trainingen, waarbij deze processen beïnvloed worden, pijn sterk kan verminderen. 

Infofilms zijn te bekijken via deze links:

 

Persoonlijke ervaring

Tijdens een praktijkbezoek heb ik het concept mogen ervaren. De praktijkhouder gaf aan dat bij 70% van zijn patiënten een positief resultaat wordt behaald. Persoonlijk vond ik de therapievorm onderscheidend, vernieuwend en mogelijkheden bieden om ook voor andere klachten in te zetten.

Reducept is ingekocht onder de volgende condities:

Ocultus Go Reducept VR Set     : € 195,- (éénmalige investering)

Jaarlicentie                              : €  980,- (normaal €  1.380,-)

Behandelingen                         : onbeperkt (normaliter 10 per maand)

Bedragen zijn exclusief BTW

Wanneer de praktijk tussentijds afscheidt neemt van Fys’Optima dan krijgt de praktijk het verschil gefactureerd t.b.v. € 400,- Wij geven de beëindiging door aan Reducept.

Speciale gebruikersbijeenkomsten

Voor de Fys'Optimapartners die hiermee aan de slag willen worden vanaf tweede helft januari 6 gebruikersbijeenkomsten georganiseerd waar tevens de VR-bril wordt uitgeleverd. Deze vinden plaats op de volgende locaties:

Woensdag 22 januari 14.30 uur, Vianen, locatie Fyzzio/Nte

Woensdag 29 januari 14.30 uur, Zoetermeer, locatie Hoofdkantoor SGZ - FysioExperts

Donderdag 30 januari 19.00 uur, Stiens, locatie Bakker Training en Fysiotherapie*.

Vrijdag 31 januari 14.30 uur, Apeldoorn, locatie Isokin

Woensdag 12 februari 14.30 uur, Weert, locatie Fysiotherapie Gruijthuijsen

Donderdag 13 februari 14.30 uur, Kaatsheuvel, kantoor Fys'Optima

 

Vriendelijk verzoek: meld je s.v.p. op tijd aan!

Omdat de meeste locaties ruimte bieden voor maximaal 20 personen en er veel belangstelling wordt verwacht, is het vriendelijke doch dringende verzoek: meld je aan voor 15 januari 2020 zodat we tijdig naar een andere ruimte kunnen uitkijken.

Aanmelden via

Stuur een e-mail naar info@fysoptima.nl met daarin praktijknaam en met hoeveel personen je op welke locatie aanwezig bent. Mocht je vervolgens onverhoopt niet kunnen, meld je dan even af. Het is echt niet raar wanneer je dat doet.

 

*Gezien de grote belangstelling in Friesland zijn we uitgeweken van Drachten een grotere accommodatie in Stiens. Aanmelden is daarom echt belangrijk!!!!